Asitek Oy osaksi teknologiakonserni Insta Groupia

Insta-konserniin kuuluva Insta Automation Oy on ostanut Asitek Oy:n koko osakekannan. Yrityskauppa vahvistaa Asitekin asemaa teollisen automaation asiantuntijayrityksenä ja täydentää Insta Automation Oy:n laajaa palvelukykyä sähköautomaation elinkaarikumppanina.


Raisio 6.11.2017 – Valtakunnallinen sähköautomaation täyden palvelun yritys Insta Automation Oy on ostanut 6.11.2017 solmitulla kaupalla raisiolaisen, teollisuuden sähköistys- ja automaatioprojekteihin sekä tehdastason tietojärjestelmiin erikoistuneen Asitek Oy:n koko osakekannan. Insta Automationin asiakkaita ovat prosessi-, energia- ja meriteollisuuden yritykset sekä yhteiskunnan infrastruktuurista huolehtiva julkinen sektori.

Asitekissa työskentelee yli kaksikymmentä teollisuusautomaation ja sähköistyksen asiantuntijaa, ja sillä on vahva markkina-asema Varsinais-Suomessa. Sen liikevaihto on yli 3 miljoonaa euroa. Osakekannan myyjät ovat Asitekissa työskenteleviä henkilöomistajia, jotka haluavat varmistaa yhtiön kilpailukyvyn nopeasti muuttuvalla automaatioalalla ja mahdollistaa laajenemisen myös uusille toimialoille.

”Yrityskaupalla lnsta Automation laajentaa valtakunnallista verkostoaan Varsinais-Suomeen ja ottaa merkittävän askeleen kannattavan kasvun strategiassaan. Instan ja Asitekin osaamiset ja markkina-asemat täydentävät toisiaan. Se antaa meille erinomaiset edellytykset vahvistaa asemaamme johtavana sähköautomaation elinkaarikumppanina”, Insta Automation Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtinen kertoo.

”Digitalisaation myötä teollisuuden tarpeet kasvavat ja valmiutemme vastata monipuolistuvaan kysyntään on kaupan jälkeen erinomainen. Asitek on tunnettu hyvästä työn laadusta ja asiakaspalvelusta. Uuden omistajan tarjoaman tukevan selkänojan avulla pystymme nyt entistä monipuolisemmin palvelemaan asiakkaitamme”, Asitekin operatiivinen johtaja Rauno Mäkelä toteaa.

Hyvää tulosta tehneen ja tasaisesti kasvaneen Asitekin pitkäkestoiseen asiakaskuntaan kuuluu Suomen suurimpia teollisuusyrityksiä ja alansa markkinajohtajia. Asitek Oy siirtyy Insta Automationin tytäryhtiöksi ja koko henkilökunta jatkaa sen palveluksessa vanhoina työntekijöinä. Yhtiön toimitusjohtajaksi tulee Insta Automationin toimitusjohtaja Timo Lehtinen. Asitekin toimitusjohtajana aiemmin toiminut Rauno Mäkelä vastaa Asitekin operatiivisesta toiminnasta Raisiossa.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkaista.


Lisätietoja:

Timo Lehtinen
Toimitusjohtaja, Insta Automation Oy
040 779 9414
timo.lehtinen(ät)insta.fi

Rauno Mäkelä
Operatiivinen johtaja, Asitek Oy
040 537 0501
rauno.makela(ät)asitek.fi


Insta Automation Oy on automaation, instrumentoinnin ja sähköistyksen täyden palvelun yritys. Asiakkaitamme ovat niin prosessi-, energia- ja meriteollisuuden yritykset kuin yhteiskunnan infrastruktuurista huolehtiva julkinen sektori. Insta Automationissa työskentelee noin 480 automaation, instrumentoinnin ja sähköistyksen ammattilaista.

Insta Automation on osa Insta Group -konsernia, joka on suomalainen perheyritys. Insta on sähköautomaation, digitaalisen tietoturvan ja puolustusteknologian huippuosaaja, joka rakentaa ja ylläpitää turvallista ja kilpailukykyistä yhteiskuntaa. Suomessa ja kansainvälisesti toimiva konserni työllistää yli 800 henkilöä kahdellatoista paikkakunnalla. Insta Groupin liikevaihto on noin 108 miljoonaa euroa (2016). Konserniin kuuluvat Insta Automation Oy, Insta DefSec Oy ja Insta ILS Oy.

Asitek Oy toimii Raisiossa ja on perustettu vuonna 1989. Yhtiö on erikoistunut teollisuuden sähköistys- ja automatisointiprojekteihin sekä tehdastason tietojärjestelmiin. Asitekissa työskentelee yli kaksikymmentä sähkö- ja automaatiotekniikan asiantuntijaa.

 

Ajankohtaista