Asitek uudisti Raisio Oyj:n pakkaamoiden automaation

27.09.2017

Asitek uudisti Raisio Oyj:n elintarviketehtaan pakkaamoiden automaation. Raision myllyssä valmistetaan ja pakataan kaikki Raisio Oyj:n valmistamat vehnäjauho- ja pastatuotteet. Tuotteet pakataan kuluttajatuote- ja teollisuuspakkauksiin. Jauhoja toimitetaan myös irtotoimituksina tankkiautoilla leipomoihin.
 
Koko tehtaalle luotiin yhtenäinen käyttöliittymä, jolloin käyttäjien perehdyttäminen ja uudelleensijoittelu helpottuu. Ajanmukainen uusi järjestelmä on joustavasti laajennettavissa tulevaisuuden tarpeiden mukaan. Integrointi olemassa oleviin ohjausjärjestelmiin on saumatonta.
 
Kustannushyöty on suuri, kun automaation kunnossapito helpottuu ajanmukaisten ja yhtenäisten työkalujen myötä ja varaosatarpeet vähenevät. Tehtaan käyttöaste nousee, kun prosessisähköistyksen kunnossapito helpottuu.
 
Tuotantokatko pidettiin lyhyenä huolellisen suunnittelun ja etukäteistestauksen sekä pitkälle viedyn esiasennuksen ansiosta.
 
Asitekin kokonaistoimitus sisälsi automaatiojärjestelmän, automaatio- ja sähkösuunnittelun, laitteet ja alihankintatoimitukset.

Lue projektista lisää: TeollisuusPartnerin artikkeli

 

Ajankohtaista